Од данас пријаве за ВТО са дарованим репродуктивним материјалом

Сви заинетересовани за учешће у програму вантелесне оплодње са дарованим репродуктивним материјалом о трошку Републичког фонда за здравствено осигурање, а који испуњавају услове за овај поступак, од данас могу да контактирају надлежну здравствену установу, како би заказали термин за преглед пред комисијом за биомедицински потпомогнуту оплодњу.  

Пријављивање од 10.12.2022. године обављаће се искључиво преко портала еУправе за поступке са дарованим репродуктивним материјалом.

Право на ВТО са дарованим репродуктивним ћелијама имају жене до 45 година старости које имају партнера, а једно од њих не може да се оствари у улози родитеља, као и жене до 45 година које немају партнера, а желе да постану мајке.

Упутство за спровођење поступка биомедицински потпомогнуте оплодње (БМПО) објављено је на сајту Републичког фонда за здравствено осигурање где се сви заинтересовани могу детаљно информисати о корацима у току самог поступка вантелесне оплодње са дарованим репродуктивним материјалом, од неопходне документације за припрему, као и начина заказивања термина пред комисијом.

Ово упутство и друге детаље поступка, директорка РФЗО проф. др Сања Радојевић Шкодрић је претходних дана представила и директорима свих здравствених установа у којима ће се одвијати БМПО о трошку обавезног здравственог осигурања. 

Линк ка страници ВТО