Удружења пацијената и особа са инвалидитетом

У циљу унапређења квалитета здравствене заштите, неопходно је обезбедити да све категорије осигураних лица без обзира на пол, старост, порекло, природу или степен инвалидитета и болести имају једнак приступ услугама здравствене заштите.

С тим у вези, укључивање, односно ставови и предлози пацијената, њихових удружења и представника веома су значајни како би Републички фонд за здравствено осигурање (РФЗО) унапредио ниво здравствене заштите у складу са економским могућностима.

Како би обезбедио сарадњу са осигураним лицима и удружењима и омогућио им да буду у потпуности укључени у доношење одлука у вези са остваривањем права на здравствену заштиту о трошку обавезног здравственог осигурања, РФЗО је формирао Центар за сарадњу са осигураницима, удружењима пацијената, особама са инвалидитетом и информисање јавности. Центар се налази при Дирекцији РФЗО на адреси Владетина 1-3, 11040 Београд, канцеларија 7а. Представници удружења могу лично контактирати запослене у том центру на наведеној адреси или телефоном на бројеве 011/333-40-56 и 011/333-40--57, сваког радног дана од 7:30 до 15:30 часова.

Такође, сваког радног дана од 09 до 15 часова представници удружења са седиштем у Београду, могу се у циљу решавања појединачних, конкретних случајева и проблема са којима се суочавају приликом остваривања права обратити лично и запосленима у:
-Канцеларији за сарадњу са Удружењима особа са инвалидитетом РФЗО која се налази у канцеларији 209 у просторијама Филијале за град Београд, Немањина 30, Београд (контакт телефон: 011/ 2659 245)
-Канцеларији за сарадњу са Удружењима пацијената РФЗО са седиштем у просторијама Филијале за град Београд, у канцеларији број 7а, Владетина 3, Београд

Удружења и њихови представници се могу укључити у рад РФЗО и слањем својих питања,  предлога, сугестија и савета, на е-маил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или путем поште на адресу Јована Мариновића 2, 11040 Београд.
  

Заштита права осигураних лица

Састанци са представницима удружења пацијената

Партнерска удружења