Позив в.д. директора РФЗО осигураницима да доставе примедбе и сугестије у вези са остваривањем права

Поштовани осигураници,

с обзиром на то да су ваше сугестије, примедбе, похвале и савети у вези са радом Републичког фонда за здравствено осигурање (РФЗО) од великог значаја за континуирано унапређење квалитета  рада РФЗО и самим тим вашег несметаног остваривања права из обавезног здравственог осигурања, позивам вас да будете у сталном контакту са запосленима у РФЗО, како бисмо били упознати са евентуалним проблемима на које наилазите приликом остваривања својих  права и како бисмо у најкраћем року приступили њиховом решавању.

У том смислу, РФЗО можете упутити похвалу на рад службеника или жалбу уколико приликом остваривања права на терет средстава обавезног здравственог осигурања на шалтерима РФЗО, уочите било коју непримереност, неправилност или пропуст у раду и организацији рада службеника, а који су по вашем мишљењу резултирали стварањем великих гужви, застоја у раду и неоправданом оспоравању права која се остварују на терет средстава обавезног здравственог осигурања. Жалбе и похвале можете доставити:

- писменим путем на e-mail адресу: salter.filijalа@rfzo.rs 

- слањем СМС поруке на 064/8522-654

За сва питања и проблеме у вези са остваривањем права на здравствену заштиту на терет средстава обавезног здравственог осигурања, можете се обратити службенику РФЗО-заштитнику права осигураних лица у самој у здравственој установи који ће вам пружити сву неопходну помоћ, како бисте своја права остварили на најефикаснији начин. Контакт податке свих заштитника права осигураних лица можете пронаћи на сајту РФЗО.

Осим директног обраћања заштитнику права осигураних лица, пријаве и жалбе у вези са остваривањем права на здравствену заштиту у здравственим установама можете упутити и Сектору за контролу Републичког фонда на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или путем СМС поруке на 064/8522-653.

Сва питања у вези са обавезним здравственим осигурањем можете доставити РФЗО и путем мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Такође, лично вам стојим на располагању уколико сматрате да је неопходно да будем упозната са проблемом на који наилазите. Можете ме контактирати писаним путем на адресу Дирекција РФЗО, Јована Мариновића 2, 11040 Београд.

в.д. директора

др Верица Лазић